Print
G. Lambrechts - Stroom Consultancy bvba

G. Lambrechts - Stroom Consultancy bvba

"Nooit gedacht dat ik zo vlot Frans zou spreken na een taalbad van 5 dagen"

Vorige zomer volgde Geert Lambrechts een intensief taalbad van 5 dagen. "Ik ben geen talenknobbel, dus ik was ik bijzonder verrast met het resultaat. Na 5 dagen sprak ik terug vlot Frans en op de weg naar huis dacht ik zelfs in het Frans ", zegt hij tevreden.

Als lean coach helpt Geert andere bedrijven om efficiënter te werken: "Ik werk voor verschillende ondernemingen. Vorig jaar kreeg ik meer opdrachten over de taalgrens en het leek me een goed idee om te investeren in een bijscholing Frans."

Geen tijd voor groepslessen

"Omdat ik van mezelf weet dat ik geen talenknobbel heb, leek het me een verstandig idee om privélessen te kiezen. Een groepsles zag ik niet zitten, daar had ik geen tijd voor. Daarom vroeg ik aan een van mijn klanten welke taalpartner zij me konden aanraden en zo kwam ik met Lerian-Nti in contact."

"Een schot in de roos"

Geert bekeek de verschillende formules op de website en koos voor een intensief taalbad van 5 dagen: "Dat bleek een schot in de roos. Wat voor mij belangrijk was, was het opfrissen van grammaticaregels en zinsbouw. Met mijn woordenschat zit het wel goed, maar als ik iets letterlijk zou vertalen, dan komt dat nogal vreemd over. Mijn taaldocent, Philippe, speelde goed in op mijn verwachtingen."

Grote vooruitgang op korte tijd

"Philippe gaf precies de lessen die ik nodig had en had een goede methode om kennis op te bouwen. Zelfs tijdens de lunchpauze hebben we onze gesprekken in het Frans verder gezet, dus je kan dat echt wel een intensieve cursus noemen."

"De docent bouwde de lessen slim op: in de voormiddag lag de focus op grammatica. Daarna gingen we lunchen en kon ik op een ontspannen manier de nieuwe kennis inoefenen. In de namiddag kwam Philippe vaak terug op ons lunchgesprek. Hij wees me op veelgemaakte fouten en hij legde me uit wat ik kon verbeteren."

Ook voor wie geen talenknobbel heeft

Geert was onder de indruk van het resultaat. "Na 5 dagen sprak ik terug vlot Frans. In de auto naar huis merkte ik dat ik in het Frans dacht. Ik had niet verwacht dat ik zoveel vooruitgang zou boeken, juist omdat ik weet van mezelf dat ik niet goed ben in talen."

Op eigen tempo verder bijleren

Na de opleiding ontving Geert wekelijks oefeningen om mijn kennis te onderhouden. "Ondertussen heb ik ook andere manieren ontdekt om mijn nieuwe kennis te onderhouden. Regelmatig kijk ik naar het Franstalige journaal en lees ik een Frans stripverhaal. Ik let dan extra op de tips die Philippe me vorig jaar heeft meegegeven."