7 tips om snel een taal te leren

Terug naar overzicht

Wilt u investeren in uw bedrijf of carriŤre? Dan is een goede talenkennis belangrijk. Bedrijven met meertalige medewerkers groeien sneller en meertalige medewerkers verdienen gemiddeld meer. Bovendien is een taal leren ook een investering in uw persoonlijke groei. Met deze 7 tips krijgt u efficiŽnt een nieuwe taal onder de knie.

Neem een taalbad

Een onderdompeling in een andere taal is de snelste manier om resultaat te boeken. Met een intensief taalbad van 5 dagen zal u meer vooruitgang bereiken dan door enkele uren per week te besteden aan het leren van een nieuwe taal.

Zet nieuwe kennis meteen om in de praktijk

Natuurlijk moet u nieuwe woorden van buiten leren. Het is ook handig als u de grammaticale regels kent om een nieuwe taal te begrijpen. Maar het belangrijkste is dat u meteen aan de slag gaat, bijvoorbeeld door tijdens de lunchpauze een praatje te maken met uw lesgever.

Ontdek de leuke kanten van een nieuwe taal

Een zakelijke taalcursus hoeft niet saai te zijn. U zal het meeste resultaat behalen met een training waarin de lesgever zorgt voor afwisseling. Met luisterfragmenten, spreekoefeningen en zelfs spelletjes krijgt u meer plezier in het aanleren van een nieuwe taal.

Oefen regelmatig, zelfs met uw klanten

Vertel aan anderstalige klanten dat u hun taal aan het oefenen bent en vraag om vanaf nu altijd in die taal te converseren. Uw klanten zullen uw inspanningen erg waarderen en helpen u graag als u een foutje maakt. Volgt u een taaltraining bij Lerian-Nti? Dan kan u zich inschrijven voor een wekelijkse taalmail om uw kennis op niveau te houden en verder te verfijnen.

Onthou waarom u een vreemde taal leert

Uw bedrijfsactiviteiten uitbreiden naar de Waalse of de Franse markt? Uzelf op een professionele manier in het Engels voorstellen op een vakcongres? Hou uw doel goed voor ogen en praat er ook over met uw taalleerkracht. Zo blijft u gemotiveerd om uw doel te bereiken en kan de docent de lessen aanpassen aan wat u wilt bereiken.

Stel prioriteiten

Perfect tweetalig zal u niet zijn na een intensief taalbad. Bepaal daarom, samen met uw docent, wat u wilt bereiken: een verkoopsgesprek voeren, een vergadering voorzitten, een correcte e-mail sturen of uw bedrijf vlot voorstellen. Door goed na te denken over uw prioriteiten, zal u tijdens een intensieve taaltraining merken hoeveel vooruitgang u boekt.

Zoek naar manieren om in contact te komen met de nieuwe taal

Ga op zoek naar goede films, tv-programma's of boeken in de taal die u wilt leren. Probeer zoveel mogelijk in contact te komen met de nieuwe taal, want al die momenten kan u als oefenmoment gebruiken.

---

Deze zomer een nieuwe taal onder de knie krijgen?

Wilt u deze zomer uw zakelijke taalkennis een flinke boost geven? Met de resultaatgerichte privé-cursussen van taalschool Lerian-Nti verbetert u op enkele dagen tijd uw praktische kennis van Frans, Engels, Duits, Spaans, Italiaans of Nederlands.

Geniet nu van 3 interessante zomerformules aan een interessant promotarief