Taalcursus op maat

Een taal leren met een trainer (native speaker) online, in uw kantoor of in één van onze opleidingenlokalen in Brussel, Gent, Antwerpen of Luik is nog steeds de populairste manier van taalleren en uiterst geschikt voor maatwerk.

Jaarlijks organiseren we in België dan ook zo’n 3000 taalcursussen op maat Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.

Inhoudelijk worden de opleidingen aangepast aan uw taalniveau en concrete behoeften.

Taal op maat

In ons concept ‘taal op maat’ staat de cursist centraal. Bij het analyseren van het leerrendement (hoe zorg je ervoor dat iemand beter leert?) hebben we snel ontdekt dat de mate waarin de cursist zijn eigen leerproces in handen neemt, ook zijn vorderingen toenemen.

Onze methode is gebaseerd op:

  • Maximale spreektijd
  • Creatieve oefeningen
  • Levensechte conversaties

Taal op maat zorgt voor meer leerplezier en dus ook actieve betrokkenheid van de cursist. De student en de trainer werken samen aan de opleiding.

Laat dat nu ook één van de redenen zijn waarom we ons e-learningplatform hebben gecreëerd. Na de face-to-face les kan de cursist daar op eigen houtje verder trainen, met oefeningen die zijn afgestemd op zijn sector en taalniveau. Het is ook een systeem dat zwakke punten in de taalbeheersing detecteert en daarop extra oefeningen loslaat. Adaptief, zoals dat heet. Letterlijk: “zich aanpassend aan”.

The perfect match

Op basis van uitgebreide taaltesten en behoefteanalyses werken we doelgerichte voorstellen uit. Voor elke specifieke vraag worden specifieke trainers geselecteerd. Goed opgeleide, ervaren trainers die vaak ook thuis zijn in specifieke sectoren. "The perfect match" wordt gerealiseerd door de pedagogische verantwoordelijken per doeltaal.

Wij werken bewust met kleine groepen

Want hoe kleiner de groep, hoe groter de interactie en dus ook het leerrendement. Hierdoor levert een taalcursus bij Lerian in kortere tijd betere resultaten op dan jarenlang taalles op school. Maatwerk, van de intensieve, individuele taalopleiding tot een sensibiliserend taalbad voor heel het bedrijf.

Getuigenis

“Maatwerk is efficiënter"

Lerian speelt actief in op de behoeften van bedrijven. De vele verschillende afdelingen binnen een bedrijf kunnen taalopleidingen volgen die perfect passen bij hun specifieke noden, de vakterminologie en het startniveau van elke student.

Petra Schyvynck (Belfius Insurance): “Onze receptionisten leren hoe ze klanten in hun eigen taal en de andere landstaal kunnen ontvangen. Commerciële afdelingen leren hoe ze via de telefoon vlot met klanten kunnen omgaan. Managers leren vergaderen in een andere taal: hoe verdedig je een standpunt, hoe kom je beleefd tussen, hoe breng je een presentatie?... Taalcursussen op maat zijn misschien iets duurder, maar wel efficiënter achteraf. Als we medewerkers naar een algemene taalcursus sturen, komen ze vaak onbevredigd terug.”

Petra Schyvynck (Belfius Insurance): “Lerian in een paar woorden omschrijven? Daar moet ik niet lang over nadenken: correct, stipt en flexibel. We zijn soms nogal laat met onze aanvragen, maar ze vinden altijd een oplossing. Ik apprecieer ook de snelle opvolging en evaluatie van de kandidaten. Zo weten de verantwoordelijken welke vooruitgang hun medewerkers boeken. De docenten passen volledig in onze bedrijfscultuur. Lerian stelt zijn nieuwe producten of formules ook informatief voor in plaats van ze te verkopen of te pushen. Dat spreekt ons aan."

Contacteer ons

Bel ons op
+32 (0)2 217 37 47

Of mail ons via info@lerian.be

Laat u terugbellen

Laat ons uw nummer na zodat wij u kunnen opbellen.

Contactformulier

Stel ons uw vraag online en we nemen spoedig contact met u op.