Print

Online een taal leren

Online
NEDERLANDS
Online
FRANS
Online
ENGELS
Online
DUITS
Andere talen
op aanvraag


Taalcursussen zijn een boeiende business. Technologie en taalpedagogiek staan niet stil. In België staat Lerian-Nti mee aan de wieg van deze nieuwe evolutie. Online Nederlands, online Engels, online Frans of online Duits leren, het kan. In een virtuele klas.

Een volwaardig alternatief afgestemd op de sector en het vakjargon

‘Onze’ virtuele klas koppelt de voordelen van ‘distance learningaan de pluspunten van ‘face-to-face’ leren zoals wij dat zien. Ervaren taaltrainers leiden kleine groepjes tot 3 cursisten, waardoor maximale spreektijd en interactie gegarandeerd zijn. Er wordt geleerd aan de hand van speciaal ontwikkeld lesmateriaal, afgestemd op de sector en het vakjargon. Heel de aanpak voor online leren wordt mee onderbouwd, gevolgd en bijgestuurd door onze taalpedagogen.

En ook buiten de virtuele klas wordt er verder online geleerd. Via het e-learningplatform krijgt iedere cursist de kans om op zijn of haar eigen tempo te oefenen, al dan niet met interventies door de trainer. De opdrachtgever kan de inspanningen en vorderingen van de deelnemers te allen tijde online opvolgen.

Demo Lerian-Nti Distance learning

Trainer Karel Geerts over 'online Nederlands' (virtual classroom)

Voor Karel Geerts, al meer dan 20 jaar trainer Nederlands, zijn online cursussen in de virtuele klas een volgende stap in e-learning via het internet. “Stimulerend en inspirerend! Een leervorm met potentieel. ‘Distance learning’ past in de evolutie naar het ‘open kantoor’ dat in veel bedrijven in opmars is. Je installeert je ergens met je laptop en je bent productief. Dat is met afstandsleren idem. Zelf vind ik het een verrijking van mijn vak. Qua leerproces komen er een heleboel nieuwe dingen bij kijken. Als trainer ben je nog meer dan bij een gewone les een dirigent die zijn aandacht goed moet weten te verdelen over inhoudelijke en instrumentele activiteiten. Een kwestie van oefening en veel ervaring opdoen. Bij Lerian-Nti zijn we klaargestoomd om de begeleiding even doeltreffend te laten verlopen als bij reguliere lessen.” Na de virtuele klas, de virtuele trainer? Karel lacht. “Online begeleiding is niet zozeer effectiever dan face-to-face onderwijs maar in sommige gevallen wel efficiënter. Livebegeleiding zal altijd waardevol blijven. Ik maak me geen zorgen.”

Cursussen online in de virtuele klas = efficiënte cursussen

Een ander belangrijk argument pro online cursussen is dat je je niet hoeft te verplaatsen. Je verliest geen kostbare reistijd en een online les is gemakkelijker in te plannen in drukke werkschema’s. Karel Geerts: “Er is ook een grotere flexibiliteit: je volgt of geeft les waar het je uitkomt, thuis, op kantoor, in het buitenland, ... zolang je maar over de aangepaste pc-uitrusting beschikt. Een goede internetverbinding, een webcam, een headset en je bent vertrokken.”

Drempels?

Qua uitrusting ligt de drempel dus niet hoog. En wat met de psychologische drempel? Of misschien moet je wel een whizzkid zijn? Je moet er open voor staan, zoveel is zeker. Als student maar ook als trainer. Het is wennen in het begin, maar je hoeft niet bijzonder computervaardig te zijn.

Contacteer ons

Bel +32 2 217 37 47

Of mail info@lerian-nti.be

Contacteer ons